Ters (Anal) ilişkinin hükmü nedir? Arkadan cinsel ilişki haram mı?

Nikah şartlarının yerine gelmesi koşuluyla Müslümanlar için Cinsel birleşme helal kılınmış bir aktivitedir. Peki bunun şekli ne olmalıdır? Ters ya da anal ilişki olarak da bilinen arkadan cinsel ilişki haram mı? Bu türden bir ilişkinin hükmü nedir?

Müslümanlar için cinsel ilişkide sınırlar erkek ve kadının cinsel tatmini, zevk alması ve sıkılmaması için son derece geniş bir yelpaze ile belirlenmiştir. Bu bakımdan kısa ve öz olarak belirleyecek olursak,

VAJİNAL İLİŞKİ SINIRLARI

İslam'da önden normal, yani vajinadan ilişki tüm durumlarda ve tüm pozisyonlarda eşler için helal kılınmıştır. Bu ilişkinin pozisyon tercihi vs. açısından hiçbir sakınca ve sınırı yoktur.

ORAL İLİŞKİ

İşi zulme dönüştürmeyen oral ilişki yani ağız ile cinsel organın uyarılması yöntemiyle meydana gelen ilişki biçimi de haram değildir. Erkeğin ağzıyla ve diliyle yalamak suretiyle kadının vajina ve klitorisini uyarması, kadının da aynı şekilde yalamak suretiyle eşinin penisini uyarmasında konu bir zulme dönüşmedikçe sakıncalı değildir.

ANAL İLİŞKİ HARAM MI?

Anal ilişki, yani anüs tabir edilen bölgeden, arkadan ilişki ise kesinlikle haram kılınmıştır. Anal ilişki dinen kesinlikle yasak olmasının yanı sıra kadın ve erkek sağlığı açısından da telafi edilemez rahatsızlıklara neden olması sebebiyle zararlıdır. Ters – anal ilişki ayetle kati bir kural olarak yasaklanmıştır.

 


0 Yorum
  1. Game of

    game of thrones nedir aga ya :D haberi yazarken yaşadınız mı aynı zamanda yuh be

Yorum Yap