Terör operasyonunda Cumhurbaşkanı'na ''teslim ol'' demek!

Adamlar Başkomutan'ın mekanını basıp 'teslim ol' diyecekler ama darbe olduğunu anlamamışlar... Üstelik terör operasyonu olduğunu zannediyorlarmış!

EYLEM | HABER MERKEZİ

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı 2016 / 267 numaralı iddianamesini "Muğla 2.Ağır Ceza Mahkemesine" hitaben hazırladı ve 15 Temmuz darbe girişimine tahsis etti.

Çok iddianame gördük bu yüzden efsane diyemeyiz ama güzel çalışma. Savcılarımızı tebrik etmek boynumuz borcu. Erinmedik satır satır okuduk, çok kısım var size göstereceğimiz ama kitabın ortasından başlayalım dedik.

İddianamede "Çili 2.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Yaşananlar" diye bir bölüm ve o bölümün hemen başında şöyle bir kısım var: "Şüpheli Gökhan Şahin Sönmezateş ile şüpheli Şükrü Seymen'in burada yeniden bir araya geldikleri, Şüpheli Şükrü Seymen'in Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanında 3 - 4 kişilik bir koruma ekibinin olduğunu, tatil modunda olduklarını, Özel Kuvvetler personelinin operasyonu gerçekleştireceğini, MAK ekibinin ise geri emniyeti alacağını, dolayısıyla sayının yeterli olduğunu belirtmesi üzerine şüphelilerin operasyonu gerçekleştirme kararı aldıkları, akabinde şüpheli Gökhan Şahin Sönmezateş'in teçhizatlarını kuşanmakta olan şüphelilerin yanına gelerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime bütünü ile el koyduğunu, bundan sonra emirlerin bizzat Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınacağını, kendisinin Genelkurmay Başkanlığı ile irtibatlı olduğunu, görevlerinin de Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu yerden alınması olduğunu ancak öncelikle teslim ol çağrısı yapılacağını, silahlı mukavemet olması halinde ise çatışılacağını, kendisinin helikopterde kalacağını, yerdeki operasyonda ise emir komutanın şüpheli Şükrü Seymen'de olduğunu beyan ettiği..." denilen bir bölüm var ki evlere şenlik mi desek bilemedik.

Bu memleket darbe de gördü - hatta darbe yapanlar Başbakan da astı- ama devlet edebinden ve adabından anlamayan bu adamlar gerçekten paralel bir yapıya mensup olmak zorunda. Aksi durumda bu yaşananları mümkünü yok izah edemeyiz. Uzman çavuşuyla, astsubayıyla, subayıyla Cumhurbaşkanı'nın kapısına dayanıp "Teslim ol" çağrısı yapmayı planlamak nedir cidden?

Haydi her şeyi geçtik! Beyler darbenin başarılısını yapan Kenan Evren'in bu işi nasıl yürüttüğünü anlamak için zahmete girip Zincirbozan filmini de mi izlemediniz?

Eskiden askerliğini henüz yapmamış olan köşebaşı takımı gençler için "Askere gidip gelsinler adam olurlar" denilirdi sayenizde bu algı da yerle bir oldu. Devletin kırk sene okutup, eğitip asker ettiği bu kadar profesyonel asker, adam olamıyorsa, adap nedir bilemiyorsa vatandaş ne düşünsün?


0 Yorum

Yorum Yap