Sakarya’da kışın gezilebilecek yerler: Kuzuluk

Sizin için durduğunuz yerler, tükettiğiniz gıdalar, sunum ve lezzetler çok önemli! Ve Yolunuz Sakarya civarına düştü. Ya da şehir merkezlerinden kaçabileceğiniz, günübirlik ya da kalmalı bir durak arıyorsunuz. Akyazı Kuzuluk'taki kahvaltı ve alabalık mekanları sizi bekliyor... Gittik, gördük, puanladık ve yazdık...

İşte size Sakarya'da kışın gezilebilecek, yemek ve kalma problemi yaşamayacağınız bir lezzet ve dinlenme noktası daha;

Sakarya Akyazı'ya bağlı Kuzuluk!

Önce hanım ve erkek gözüyle ortaklaşa verilmiş kararlarla oluşturduğumuza eylem.com.tr puanlamasına bakalım;

Ulaşım: Asfalt (duble)

Yol durumu : 9

Sessizlik: 10

Lezzet: 10

Konfor: 8

Oksijen: 10

Fiyat: 8

Mescit: Var (6)

Tuvalet: Var (5)

Alkolsüz: Evet

ULAŞIM

İstanbul – Ankara yolunda Akyazı sapağından ayrıldıktan sonra size bir akarsuyun eşlik ettiği yaklaşık 10 km'lik bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz noktada 3 adet su başı diyebileceğiniz kahvaltı ve yemek mekanı var. Biz bunlardan daha önce de ismini duyduğumuz ve ziyaret ettiğimiz Alabalık Sofrası isimli mekandan size sesleneceğiz.

Merak edenler ve arabasına kıymet verenler için hemen söyleyelim. Otoyoldan ayrıldıktan sonraki 10 km'lik yol da duble ve asfalt bir yol. Yalnızca mekan akarsu üzerinde olduğu için son sapaktan sonraki 400 metre toprak yol ki bu da öyle rahatsız edici, aracınıza zarar verecek bir yol değil.

KAHVALTI

Gider gitmez dere üzerinde konumlandırılmış ahşap kamelyalardan birine yerleşiyorsunuz. Ve Kahvaltınızı sipariş ediyorsunuz.

Patates kızartması dışında neredeyse mükemmel bulacağınız bir kahvaltı sizi bekliyor.

Kahvaltı sofranızda;

Mekanın çalışanı ablalarımızın elleriyle hazırladığı sıcacık fırın ekmekleri

Kiremitte sucuklu yumurta,

Harika bir kuymak (mıhlama),

Köy peyniri

Kaşar peyniri

2 çeşit zeytin

El yapımı olmasa da 10 üzerinden 7 lik bir reçel

Acılı sos

Tere yağı ve tabii ki süzme bal

Demlikle gelen, altında ateş yanan güzel bir çay olacak…

Kahvaltı sonrasında ücretsiz ikram ettikleri kahve de sizi mutlu edebilecek lezzette…

KIŞ ALTERNATİFİ: SOBA BAŞI KAHVALTI

Evet havanın sizi üşütecek kadar soğuk olduğunu düşünürseniz videoda görebileceğiniz gibi. Güzel yarı ahşap bir kapalı mekanda yanıbaşınıza yakılacak sobanın yanında da kahvaltınızı ve günün ilerleyen saatlerinde yemeklerinizi yiyebilirsiniz.

Yemek demişken, kahvaltı dışında kendi besledikleri alabalıkları kiremitte pişirerek getiriyorlar. Oldukça lezzetli bir su başı yemeği diyebiliriz.

Balık dışında piyasa standartlarında kebap çeşitleri de var. Ancak burada mutlaka tüketmelisiniz diyebileceğimiz kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz.

35a9beab-f4c5-4089-8c1e-eec04a4a1a14

BALIK TUTMADAN AYRILMAYIN

Kuzuluk'a kadar gelmiş bu mekanları ziyaret etmişken gerek kahvaltı yaparken gerek çayınızı

Yudumlarken oturduğunuz kamelyadan aşağıya sallayacağınız olta ile sıraz(çay balığı), şanslıysanız alabalık yakalamanız mümkün. Burada sportif balıkçılığın güzel yanı ise tuttuğunuz balığı görebiliyor olmanız. Suyun sığ ve durgun bir noktasına bıraktığınız oltanın ucundaki yemi görebiliyor ve balık gelip onu ağzına aldığı an kaldırıp yakalamanın keyfini çıkarıyorsunuz.

Tuttuğunuz balıkları ister mekanın balık havuzuna ister tuttuğunuz yere bırakabilirsiniz.

BAHAR VE YAZIN AYRI GÜZEL

Daha önce bahar ve yazın da ziyaret ettiğimizi ve bu mevsimlerde de harika bir manzara ile karşı karşıya olduğumuzu söylemek isteriz. Sessizliğin içerisinde sadece su ve kuş sesleri ile huzur bulabileceğiniz gerçekten güzel ve gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz bir yer.

TREKKİNG VE TIRMANIŞLAR

Ayrıca kalabalık gidecek olursanız ve vaktiniz de varsa önden (0264 437 84 83) arayıp bir güzergah ayarlamalarını isteyebilirsiniz. Böylece sırasıyla kahvaltı, harika bir doğa yürüyüşü, dönüşte sıkı bir yemek ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

c_2

FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTEYENLER…

Fotoğraf çekmeyi seven, salıncak, oyuncak, eski gereçler, su, orman, gün doğumu, gün batımı fotoğraflamak isteyenler için de buraların 9'luk bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.

KALMAK İSTEYENLER İÇİN…

Sakarya Akyazı Kuzuluk bölgesinde kalmak isterseniz pansiyonlar da mevcut. Fiyarları kişi başı 30'dan başlıyor 100 TL'ye kadar değişebiliyor. Kaplıcalar da mekana 3 km kadar uzaklıkta.

MESCİT VE TUVALET

Olur da mekan sahipleri de bu yazdıklarımızı okursa diye eklemek isteriz. Böylesi güzel bir mekanın Hanım ve Erkek mescidi, abdest alma yerleri ve tuvalatleri olması güzel. Ancak burada bizi rahatsız eden bazı noktalar oldu. Mescitteki seccadeler çok eski. Daha önemlisi bizce kirli de. Zaten açık bir mekan. Kadın mescidi de aynı şekilde ve orada etek ve başörtüsü olarak bulundurulan şeyler çuval ve kaput bezinden halliceydi.

Ayrıca tuvaletler temiz olmasına karşın çok eski ve hepsinin suları şarıl şarıl akıyor. Efendimizin buyurduğu üzre ve tam isabet olarak;

“Akarsuyun kenarında bile olsanız suyu israf etmeyiniz”

Benzer gezi, araştırma ve tecrübelerimizi paylaşmaya devam edeceğimizi hatırlatmakla birlikte Sakarya'da yazın, kışın ya da baharda gezilecek yerler aradığınızda aklınızda ilk sıralarda mutlaka Kuzuluk'taki bu mekanlar olmalı.

 


0 Yorum

Yorum Yap