Milli Gazete kimin?

Gedi.com.tr olarak medya alanında yayın yapan gazeteler ve internet siteleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek içerikler hazırlamaya başladık. Pek çok gazetenin sahibini, yayın çizgisini, yazarlarını, ortalama tirajlarını ve Türk basınındaki serüvenini sizler için araştırdık. Türk basınına mercek tutan çalışmamızın ilkini Türkiye'nin en eski gazetelerinden Milli Gazete ile başlatıyoruz.

12 Ocak 1973'te İstanbul Cağaloğlu'nda bir binada yayın hayatına başlayan Milli Gazete, 1969 yılından itibaren Türk siyasal hayatında bağımsız bir aktör haline gelen Necmeddin Erbakan'ın fikirlerinin topluma ulaştırılması misyonunu üstlendi. Farklı gazetelerin matbaalarında basılan gazete, 1990'lı yıllarda Milsan isimli matbaanın kuruluşunda rol alarak Türkiye'nin en büyük matbaalarından birisinde basılmaya başlandı. Halihazırda Sefaköy'de bulunan arazide yayın ve basım hayatını devam ettiren gazete, Milli Görüş hareketinin kontrolündedir. Yeni Neşriyat Anonim Şirketi adına Necmeddin Erbakan'ın damadı Ömer Yüksel Özek Milli Gazete'nin imtiyaz sahibidir.  Halihazırda Saadet Partisi'ni destekleyen Milli Gazete, resmi anlamda Yeni Neşriyat Anonim Şirketi'ne aittir. Mustafa Kurdaş'ın genel yayın yönetmenlik görevini üstlendiği gazete, bir okul gibi çalışmakta olup devamlı gazeteci ve medya yöneticisi yetiştiren pozisyonunu korumaktadır. Gökçen Göksal, Mustafa Yılmaz ve Muhammed Altındal gibi tecrübeli gazetecileri bünyesinde barındıran gazete, TV5 ile yayın ortaklığına sahiptir.

Ortalama 25.000 ila 30.000 arasında bir tiraja sahip olan gazetenin okuyucularının ekseriyeti abonelerinden oluşmaktadır. Gazetede 1970'li yıllardan bu yana tasavvuf çevrelerine yakın isimlerden olan Mehmed Şevket Eygi, Milli Görüş'ün ideolog isimlerinden Reşat Nuri Erol, tecrübeli gazetecilerden Adnan Öksüz, yayıncı kişiliğiyle de tanınan Mustafa Kasadar ve uluslararası ilişkiler uzmanı Mustafa Kaya düzenli olarak yazmaktadır.


0 Yorum

Yorum Yap