Mazda 3 lastik basınç sensörü sıfırlama

Mazda 3 sahibi iseniz ve aracınızdaki hata arıza ekranında TMPS hatası ile karşılaşıyorsanız lastik basınç uyarısı alıyorsunuz demektir. Lastiklerinize hava basarak basınç ayarını yaptırdınız ancak uyarı sönmüyor? Peki Mazda 3’te lastik basınç uyarısı nasıl söndürülür? İşte cevabı

Mazda'nın C segmentindeki temsilcisi 3 serisinde lastik basınç uyarı sistemi mevcut. Aracınızın lastiklerindeki hava basıncı fabrika verilerinin altına düşer ya da üzerine çıkarsa bunu dengelemeniz için sistem sizi hata ekranında uyarır.

LASTİK BASINÇ SENSÖR ARIZASI NASIL GÖRÜLÜR?

Global adı TMPS olan ve açılımı (tire pressure monitoring system), yani lastik basınç görüntüleme sistemi olan ikazlar hem hız ibrelerinin olduğu bölümde sarı lastik göstergesi ile hem de multimedya ekranınızda hata kaydı olarak görünür.

LASTİK BASINÇ SENSÖRÜ SIFIRLAMA NASIL YAPILIR?

Bu noktada aracınızın kapı içinde ya da Mazda 3 kitapçığınızda yazan verilere uygun biçimde akaryakıt istasyonları ya da lastikçilerde yapabileceğiniz hava basma işlemi sonrasında sönmemiş ise yapmanız gereken şey lastik arıza göstergesini manuel olarak sıfırlamaktır.

“Nasıl sıfırlanır?” derseniz cevabı direksiyonun sol bölümünde göreceğiniz tuşlarda bulacaksınız.

Burada üzerinde SET yazan ve lastik benzeri bir ikon olan tuşa bip sesini duyana kadar basmanız yeterli olacaktır.

DİKKAT!

Eğer lastik basınç değerlerinizi gerekli şekilde düzenlemeden bu tuşa basarsanız aracınız yanlış verilerle kendini sıfırlar ve düzensiz lastik basıncı nedeniyle hem lastikleriniz aşınır hem de yakıt tüketiminiz artar.

İyi yolculuklar : )


0 Yorum

Yorum Yap