Mavi Marmara katılımcılarını cezalandıralım...

İsrail ile anlaştık, egemenlik haklarımızdan bir kereye mahsus vazgeçtik, tazminatı aldık, İsrail'in başkentinin Kudüs olduğunu ifade eden anlaşmayı imzaladık. Hepsine eyvallah çekeriz. Yeter ki memleket var olsun, vatan sağolsun. Ama bu mesele hala kapanmayacaksa İsrail askerlerini yargılayamayan ve cezalandıramayan mahkeme Mavi Marmara'ya binen her Türk vatandaşını 'Sınır ihlali' suçlamasıyla yargılayıp cezalandırsın da bu mesele bitsin.

EYLEM I YORUM

Biliyorsunuz, Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine ödenmek üzere 20 milyon dolar (Amerikalıların doları) Türkiye'ye o şehitleri katledenler tarafından teslim edildi. Bu para hala kan sahiplerine teslim edilmediği için aileler dava açmış - biz de yeni duyduk-  ve davalı taraf olan Maliye Bakanlığı 'davacıların sebepsiz zenginleşmesi' iddiasıyla davanın reddini istemiş.

Öncelikle Maliye Bakanlığı ortaya çıkıp bir açıklama yapsın. Gerçekten kan sahiplerine ödensin diye katillerin verdiği parayı haksız zenginleşme görüyor mu görmüyor mu bilelim? Eğer CHP Milletvekili İbrahim Özdiş doğru söylüyorsa - ki neden CHP'li vekil bu meselede tepki gösteriyor bizim AK Partili vekiller dururken onu da bilemiyoruz - Maliye Bakanlığı İsrail ile yapılan anlaşma gereği ödenemesi gereken parayı ödememek için yan yatıp çamura batıyor.

Ödemeyi yapmayarak ailelere mahkemeyi işaret eden Maliye Bakanlığı şimdi de davanın reddini istiyor. Üstelik haksız zenginleşmeyi gerekçe göstererek.

Bu işin aslı astarı varsa bu sadece ayıp değil aynı zamanda da büyük bir nezaketsizlik ve hoyratlık örneğidir. Tam 10 şehit ailesinin hangisine sorarsanız sorun babalarının, eşlerinin, oğullarının veya kardeşlerinin katledilmemiş olması ile bu 'haksız zenginleşme' arasında kalan herkes hangi tarafı seçecektir görelim.

Devletimiz İsrail ile anlaşmış, para hesaba yatırılmış, anlaşmaya itiraz edenler bihakkın yedikleri manevi dayakla ikna edilmiş, aileler de parayı almayı kabul etmiş, daha ne isteniyor acaba bu insanlardan?

Eğer devletimiz, bakanlıklarımız, mahkemelerimiz hala rahata ermeyecekse Mavi Marmara'ya katılan herkesin aleyhine İsrail'in egemenlik haklarını ve sınırlarını ihlalden dava açılsın da verilen cezalarla kimin vicdanı rahatlatılmak isteniyorsa rahatlatılsın artık.

Allah Resulü(s.a.s.) "Utanmadıktan sonra dilediğini yap..." diyordu. Ciddi ciddi söylüyoruz utanmıyorsanız dilediğinizi yapın.


DBzetvVW0AA1eU8


0 Yorum

Yorum Yap