Isparta Atabey nasıl bir yer?

Isparta’yı tercih edecek öğrenciler ve bölgeyi gezmek isteyen turistler için Isparta Atabey ilçesine dair bilgiler…

Isparta Atabey öncelikle ufak çapta turistik de sayılabilecek küçük bir ilçe. Isparta-Konya karayolu üzerinden Isparta çıkışından yaklaşık 4 km sonra sola ayrılarak gidebileceğiniz Atabey ilçesi merkeze toplam 27 km'dir.

ÖĞRENCİ İÇİN…

İçerisinde sağlık ocağından büyük bir aile hekimliğinin de bulunduğu Atabey Belediyesi sınırları içerisinde bir Meslek Yüksekokulu, tribünleri küçük olsa da profesyonel maçların yapılabildiği gelişmiş bir futbol sahası, öğrenciler için butik birkaç kafenin bulunduğu bir ilçedir.

Yurtların da bulunduğu Atabey'de öğrenciler için ev kiralarının da uygun olduğunu ve alternatifin bol olduğunu söylemek mümkün.

Ayrıca Isparta Merkeze saat başı toplu ulaşım da Atabey'i merkezi kılan bir diğer özellik.

SUÇ ORANI…

Atabey'de çocuklarını okutmak isteyen aileler için önemli diğer bir nokta ise asayiş. Atabey suç oranları açısından sıfıra yakın noktalarda bulunan sakin bir ilçedir. Uyuşturucu, kumar gibi alışkanlıkların olmadığı ve bunların yaygınlaşmasına neden olacak mekanların da olmadığı bir ilçedir.

TURİSTİK OLARAK…

Turistik olarak ziyaret edilebilecek olan Isparta Atabey'de bu amaçla gittiğinizde yalnızca birkaç saat içerisinde ilçeden ayrılmanız gerekebilir. Çünkü Atabey'de tarihi açıdan çok önemli bir nokta olan Ertokuş medresesi var. Gezilip görülmesi gereken bir mekan olsa da başka alternatiflerinin olmaması bu ilçede uzun zamanlar geçirmenizin önünde bir engel. Ancak Isparta'dan Eğirdir'e doğru yola çıkmışsanız Ertokuş medresesini görüp Atabey'de bir kıymalı pide yiyip yolunuza devam ederseniz sizi pişman etmeyecek bir ziyaret olacağını söyleyebiliriz.

Atabey ilçesi ayrıca TRT'nin uzun soluklu dizilerinden Sakarya Fırat'ın da çekildiği yerdir.


0 Yorum

Yorum Yap