Gizlikent Şelalesi nasıl bir yer? Gizlikent şelalesi yorum ve değerlendirme

Akdeniz ve Ege’de plaj turizmine alternatif olarak revaçta olan kanyon ve şalale turizmine dair bu yazımız Fethiye’de bulunan Gizlikent Şelalesi’ni sizlere anlatacak. Gittiğinizde adeta daha önce gitmiş kadar bilgi sahibi olacağınız Gizlikent Şelalesi hem yanıbaşındaki Saklı Kent kanyonuna hem de plaj turizmine meydan okuyan güzellikte. Buyrun değerlendirmemize geçelim.

Gizlikent şelalesi gerçekten de adı üzerinde dip dibe olmasına rağmen Saklı Kent Kanyonuna giden binlerce insanın büyük bölümünün hiç görmediği gizli bir şelale ve akarsuyu ifade ediyor.

Bilinen özellikleri ile Saklı Kent kanyonu her yıl 100 binlerce insanı ağırlarken Gizlikent şelalesi buna karşın çok daha az rakamlarda ziyaretçi alıyor ve fakat bu durum güzelliğini ve sükunetini korumasına da katkı sağlıyor.

GİZLİKENT ŞELALESİ NASIL BİR YER?

Gizlikent şelalesi aracınızı 5 TL'lik ücret karşılığında park ettiğiniz noktadan yeşillikler arasında yaklaşık 200 basamak merdiven ile ineceğiniz bir akarsuda 650-700 metre kadar su içerisinden akıntının tersine yürüyerek ulaştığınız bir şelale.

Daha önemlisi buradaki ziyaretinizin tek esprisi kuru bir yürüyüş ile şelaleye ulaşmak değil, Saklı Kent kanyonunun aksine Gizli Kent şelalesine giderken yürüdüğünüz suyun debisi oldukça düşük. Yer yer diz mesafesine çıkabiliyor.

AMAÇ SADECE ŞELALEYE ULAŞMAK DEĞİL

Gizlikent şelalesinde akarsuyun kenarı kanyon olmadığı için kayalardan ibaret değil. Bu nedenle türlü doğal güzellikleri görüp harika fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz bir 30-40 dakika sizi bekliyor.

GİZLİKENT ŞELALESİNİN SUYU SOĞUK MU?

Akarsuda ayaklarınızı dondurmaktan çok rahatlatan bir serinlik var. Yalnızca şelaleye çok yaklaştığınız bölgelerde 10 dereceye kadar düşen bir su sıcaklığı var ki yazın yapılacak bir ziyarette bu derece sizi rahatlatmanın ötesine geçmiyor.

GİZLİKENT ŞELALESİNE ULAŞTIĞINIZDA…

Gizlikent şelalesine ulaştığınızda yaklaşık 20 metreden hızla dökülen suyun altında yıkanabilir, fotoğraf çekebilir, avazınız çıktığı kadar bağırabilir ya da yüzebilirsiniz.

GİZLİKENT ŞELALESİNİN SUYU FAYDALI MI?

Gizlikent şelalesine giderken suyun renginden de anlayacağınız üzere su kil barındırıyor. Zaten bölgede seyyar satıcıların kavanozlarla kil sattığını göreceksiniz. Dolayısıyla burada yapacağınız bir saatlik yürüyüş sonrasında özellikle ayaklarınıza dokunduğunuzda yumuşaklığı ve teninizdeki rahatlığı hissedebilirsiniz.

gizlikent1

GİZLİKENT ŞELALESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1 YILDIZLI UYARI
Basamaklardan inerken yosunlaşmalara ve kayganlıklara dikkat edin.

2 YILDIZLI UYARI
0-2 yaş aralığındaki çocuğunuzla gitmenizi tavsiye etmeyiz. Ya da anakucağı dediğimiz gereçleri kullanınız.

3 YILDIZLI UYARI
Mutlaka deniz ayakkabılarınız olsun. Su killi olduğu için az sayıda da olsa sivri taşların ayağınızı yaralama ihtimalini sıfıra indirin.

4 YILDIZLI UYARI
Pazar günü gitmeyin :)

gizlikent2


0 Yorum
  1. Mithat

    Gizlikent Şelalesi güzel bir yer. Lakin Saklıkent kanyonu, yürüyüş amaçlı gidenler icin hayâl kırıklığı! 1.7 km sonra kanyon bitiyor. 3-4 m lik bir kaya önünüze çıkıyor. Buradan bir ip ya da dayalı bir kutukle çıkmanız mümkünken, oradaki turistleri götürüp getiren klavuzlar burada son bulmasını istemiş olacaklar ki, daha önce orda var olan ipi de sökmüşler. 8 km lik bir kanyon yürüyüşü hayaliyle yola koyulan bizim gibi ekipler üzülerek geri dönüyorlar.

Yorum Yap