Dar pantolonun zararları: Kısırlık, varis ve sistit!

Kadınlarda son 20 yıla damga vuran ve kullanımının önüne geçilemeyen dar pantolonun yalnızca dini değil vücut sağlığı açısından da son derece büyük ve telafi edilmesi güç zararları olduğunu biliyor muydunuz? Varis ve sistit zararlarının yanı sıra dar pantolonlar kucağınızın boş kalmasına bir bebeğinizin olamamasına neden olabilir. Kısırlık, dar pantolonun en tahrip edici sonuçlarından birisi. İşte dar pantolon giymenin zararları

Özellikle kot olarak kullanılan ancak kumaş ve başka maddelerle de hazırlanan dar pantolon kadınlarda kullanımı en yaygın kıyafetlerden biri. Yakın geçmişin en değişmez gerçeklerinden olan dar pantolon modası dini ve ahlaki olarak birçok inanç biçiminin de tasvip etmediği bir kıyafet olmasına rağmen kullanımının önüne geçilemedi. Peki bunun dışında sağlığınıza zararı var mı? Dar pantolon giymek vücudunuzu ne hale getiriyor ve nelere sebep oluyor? İşte kısa ve öz olarak basitten ağıra dar pantolonun zararları

1- VARİS!

Dar pantolon giymek kısa ve uzun vadede sizi lekeli, rahatsız edici mavi tonlarla (damar) dolu bir bacak ve kalçalarla yaşamaya mahkum eder. Varis denilen bu bela günümüzde binlerce kadının mücadele ettiği ancak başarılı olamadığı bir rahatsızlık. Ve bu vakaların yüzde 80'i dar kıyafetler nedeniyle ortaya çıkıyor.

2- SİSTİT

Dünyada görülme oranı kadınlarda erkeklere oranlar çok daha fazla olan sistit yani idrar yollarının iltihaplanması hastalığı birçok yanlış uygulamanın yanısıra dar pantolon giymenin de zararları arasında sayılan ciddi rahatsızlıklardan biridir. Sistit idrar yolları ve üreme mekanizmasıyla alakalı en sık görülen hastalıklardan biridir. Dar pantolon giymenin neden olabileceği bu rahatsızlık öylesine tehlikelidir ki zamanında tedavi edilmezse böbreklere de sirayet ederek telafisi zor hasarlar oluşturabilir.

3- KISIRLIK

Ve kısırlık. Türkiye'de evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15'ikısırlık problemi yaşıyor. Kadınların dar elbise, dar pantolon, dar iç çamaşırı giymeleri yumurtalıklara baskı yaparak, bölgedeki kan akışının düzenini bozarak kısırlığa neden olduğu defalarca tespit edildi. Ayrıca dar pantolon alışkanlığı kısırlığa direk sebep olmadığı kadınlarda bile yumurta azlığı vs. gibi nedenlerle beklenen kısırlığın daha erken gelmesine neden oluyor.  biliniyordu.

Dar pantolon ve kısırlık konusunda aynı şeyin erkekler için de geçerli olduğu da göz önünde bulundurulmalı.


0 Yorum

Yorum Yap