Çalgı Çengi ikimiz, siz hepiniz!

İlk filmde hak ettiği parayı kazanamayan bir ekip, toplumdan nasıl intikam alır? Artık bu sorunun bir karşılığı var… Çalgı Çengi!

EYLEM | HABER MERKEZİ

Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in meşhur sinema filmi; Çalgı Çengi... 

Korsan film izleme sitesindeki gişesi ve korsan film izleme sitelerine sağladığı reklam geliri, filmin sahibine sağladığı resmi gişe getirisinden kesinlikle fazlaydı.
Ancak efsane oldu.

100 bin kişi bile izlemeden "Adam elini ateşe sokup yüzüme bastı” gibi onlarca repliği halkın diline yapıştı.

Patron; yani Selçuk Aydemir, filmin ikincisini çekmeye karar verdiğinde herkes Üsküdar'a Giderken, İşler Güçler ve Kardeş Payı'nın ciddi ciddi üzerinde bir mizah bekliyordu.

Ancak olmadı. Bu sefer güldürmedi.

Evet, “Çalgı Çengi İkimiz”e yani Çalgı Çengi'nin ikincisine gitmeyin.

Biz gittik. Siz gitmeyin!

Bilete verdiğimiz 20 lira kadar bir para var. Bu parayı da geri alabilmenin hukuki yollarını aramak maksadıyla avukatlarımızla görüştük. Avukatlarımızla görüştük; çünkü bu ülkede sorunu olan herkes “avukatlarıyla görüşür” ve bunu ilan ederken anlarsınız ki kimsenin sadece bir tane avukatı olmaz.

Peki neden gitmemeliyiz? Birkaç maddede açıklayalım.

- Kötü film. Öyle böyle değil. Gerçekten kötü film. Hikayesi abartı, mizahı lümpen ve dili berbat. Üç beş komik adamı kötü bir hikayeyle bir araya getirdiğinizde iyi film çıkmıyor hacılar. En fazla üç beş gülümseten skeç izletebiliyorsunuz o kadar.

O kadar mı kötü?” diyenler için;

Lost'un altıncı sezonundan bile kötü” diyelim siz oradan mevzuya ayıkırsınız.

Absürt komedi bu değil Selçuk Hocam.

- Güldürmüyor. Kendimizi zorladık. Ahmet Kural'ın mimilerine, Murat Cemcir'in dehşetli tiratlarına ve hatta Burak Satıbol'un tiyatral kabiliyetine gülmek için bir ara beynimizin yan faaliyetlerini tamamen durdurup perdeye odaklandık. Ancak yine üzülen biz olduk.

Mahvedilmiş bir hikaye adına, beklentisi büyük yüz binler adına üzüldük.

Yapmayın Abiler, mizah bu değil.

Filmin her yanından "Birincisinde kazanamadık bu kez kazanacağız..." tavrı akıyor.

Bu gerçekten hakettiği parayı kazanamayan ilk filminizin intikamıysa başardınız. Ancak değilse;

Olmamış!

NOT: Bu yazıyı niye ilk gün yazmadınız diye soran olursa; İlk filme beş para vermediğiniz halde internetten defalarça açıp hangır hangır gülmüştünüz ya! Ona sayacaksınız artık. Biz öyle yaptık :)


0 Yorum

Yorum Yap