Bu suskunluk niye?

Dünya BM'nin yerleşimci kararını konuşuyor. Mısır teklif etti diye mi susuyoruz? İsrail ile yeni barıştık diye mi susuyoruz... İşte ekranların itici güzeli Nevşin Mengü'nün 'kız haklı' dedirten çıkışı ile birlikte Yerleşimci sorunsalı...

EYLEM | HABER MERKEZİ

İsrail'in Filistin'de inşa ettiği yerleşim yerleri ile ilgili BM kararı hala gündemde. Bir çok ülkeden konu ile ilgili açıklama geldi. Fakat Türkiye'de siyasilerin konuşma metinlerini dahi süslemedi.

Neden?

Ekranların itici güzeli Nevşin Mengü, konuyu Twitter'da gündeme getirdi. Mengü "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimlerine "hukuksuz" diyen BMGK kararı ile ilgili Türkiye hükumetinden bir yorum yok mu?  Hayat işte!" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Kararın alındığı gün hızlıca bir açıklama yayınlayan Bakanlık şunları söylemişti: "BM Güvenlik Konseyi'nin bugün gerçekleştirdiği toplantıda İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu kayıt altına alan bir karar kabul etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. İsrail'in işgalci güç olarak hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği vurgulanan kararda yerleşimlerin iki devletli çözüm vizyonunun önünde engel oluşturduğunun teyit edilmesi önem taşımaktadır."

SİYASİLER NEDEN GÜNDEME GETİRMİYOR?

O günden beri konuşulmayan konuya siyasiler tarafından neden değinilmediği ise merak konusu.

İsrail'e sesimizi yükseltmek istemiyor muyuz? Sebep buysa çok acı... Yok Mısır ise bu daha da acı. Çünkü tasarının onaylanmasının sebebi Mısır değil. Zira Sisi, teklifin hemen ardından Trump ve Netanyahu ile bir görüşme yaptı ve etekleri tutuşa tutuşa teklifi geri çekti.

Kararın bir yaptırımı olmayacağını biliyoruz. İsrail'in bu kararı takmayacağını da. Fakat yine de bu doğru karar karşısında yüksek sesle mutlu olabilirdik...



0 Yorum

Yorum Yap