Bir asır sonra yeniden... Türk askeri Arap yarımadasına gidiyor...

Yemen'de direndik, Fahreddin Paşa Medine'yi cansiperane savundu ve Hicaz İngilizlerin etki alanına girmesin diye giriştiğimiz mücadeleyi tam bir asır önce kaybettik. Bugün ise bizce Türkiye için sıradan ama dünya için büyük bir adım attık. TSK, Katar'a gidecek ve tam 5.000 askerimiz Katar askeriyle omuz omuza çalışacak. Evet, bir yerden başlamamız gerekiyordu.

 Şu başlıkta "Türkiye ile Katar Arasında Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması ile Anlaşmanın Tadili Hakkında Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" bir kanun ile birlikte Türk askerinin yani Mehmetçiğin yani bizimkilerin Katar'da üs kuracağı yasalaşırken görevimizi ise "gerçekleştirilecek müşterek, birleşik tatbikatlar ve eğitimler vasıtasıyla Katar'ın savunma imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesini desteklemek; her iki tarafın da mutabakatına tabi olarak, diğer ülkelerin silahlı kuvvetleri ile eğitim, tatbikatlar icra etmek ve üzerinde mutabık kalınacak terörizmle mücadele ile uluslararası barışı destekleme harekatlarına katkı sağlamak ve iki tarafın yazılı mutabakatı ile uygun bulunacak diğer görevler" ifadesiyle özetledik.

Bu saatten sonra Katar'a vatan toprağı muamelesi yapacağız ve Katar'da bize anavatan gözüyle bakacaksa varsın bir Kıbrıs daha olsun yamacımızda.

Elbette bu süreçte bir sürü ihanete rağmen Katar'ı bir başına bırakmayan Türk hükümeti teşekkürü hak ediyor. Dış politikadaki karşılığını bilemeyiz ama bizim inancımıza göre bunun adı vefadır ve vefa gösterene bir ömür vefa bulsun diye dua edilir. Stratejik gerekçelerle ABD'nin yanında durmayıp Katar'ı zor zamanında destekleyenden insana da kötülük gelmez diye inanıyoruz.


0 Yorum

Yorum Yap