Benzine yüzde 47 zam ve Türk medyasının hali

Mısır’da ekonomiyi çökertip IMF’nin kucağına oturan Sisi yönetimi benzine yüzde 47 zam yaptı. Ortadoğunun 2. Büyük ekonomisi olan Mısır darbecilerin eliyle batırıldı. Türk medyasının konuya bakışına dikkat!

Mısır'da tercihini Müslüman liderlerden yana kullanan Milli iradeye darbe yaparak yönetimi alçakça yöntemlerle ele geçiren Sisi IMF'nin kapısına dayandı. Ülkede ekonominin deyim yerindeyse ‘Anasını ağlatan' darbe sonrası işler hala yoluna girmedi.

IMF'NİN ŞARTINI KABUL ETTİ VE…

Bu durumda devalüasyon yaşanan Mısır'da Sisi yönetimi IMF'nin 3 yılda 12 milyar dolarlık kredi karşılığında şart koştuğu kur rejimine geçmeyi kabul etti.

BENZİNE YÜZDE 47 ZAM GELDİ

Anlaşma uyarınca korsan hükümet borcu Mısır halkına ödetebilmek için petrol ürünlerine zam yaptı. Söz konusu zamlar benzin fiyatlarına yüzde 47'lik oranla yansıdı.

TÜRK MEDYASI'NIN BAKIŞINI DA VERMEZSEK OLMAZ

Editör yorumluyor:

Artık bir akıl ve iradeden yoksun olan medyamız ise zalim Sisi yönetiminin zamlarını verirken ise “Mısır'da benzine yüzde 47 zam!” haberini yapıyor. Ancak benzinin zamlı halinin ne kadar olduğunu yazmıyor. Çünkü Mısır'da yeri yerinden oynatan bu zam bile benzin fiyatlarını Türkiye'deki benzin fiaytlarının üzerine çıkaramadı.

Mısır'da litresi 0.70 dolar olan benzin fiyatları Türkiye'de 1.50 doların üzerinde…

Zalime zalim, zamma zam derken mutabıkız. Ancak konu gerçeği olduğu gibi yansıtmak olunca sayılarımız azalıyor… Yine de bitmediğimiz sürece sorun yok…


0 Yorum

Yorum Yap