Benzin var ya…

5 Liranın üzerine çıkması yeterli görülmeyen benzine geçtiğimiz hafta gelen 10 kuruşluk, önceki gün gelen 8 kuruşluk zam yetmemiş olacak ki bugün yeni bir zam haberi geldi. Bu kez farklı bir açıdan benzin zammını okuyacaksınız.

EYLEM | SİLKELEME

Türkiye'de benzin fiyatları öyle bir artış grafiğine sahip ki yakında parayla benzin almak yerine benzinle para almak daha makul hale gelecek ve korkarız önümüzdeki günler insanların kendi benzinini kendi çıkardığı bir dönemi gösterecek bizlere.

BENZİN YENİ ZAMMA KADAR 5.40 OLUYOR

Hızlıca haberi verip Eylem penceresini açalım. Benzin fiyatlarına yeni bir zam geldi. Artık öyle “güncelleme” falan denilecek tarafı olmayan bir zam. Bu geceden itibaren benzin 14 kuruş mazot 12 kuruş zamlanıyor. Böylece Benzin önümüzdeki zamma kadar 5.40 olacak ki bu sürenin 3 günü geçmeyeceği kanısındayız.

BENZİN ZAMMINA “HOŞ GEL” DİYENLERE…

Benzin zammını devletine bağış yapıyormuşçasına karşılayan ve “Olsun. Ne olacak ki?” diyenlere şunu anlatmak isteriz;

Yaklaşık 2 hafta önce Eylem ekibi olarak Suriye'deydik. Adamların ülkesi yok. Baya ülke komple yok! Elektrik, su, internet, ekmek vs tüm sistem çökmüş durumda. Hayalet ülke.. Akşamları zifiri karanlık…

Haliyle benzinlik de yok.

Ama deponuzu Türk parasıyla yaklaşık 40 Liraya dolduruyorsunuz. BEŞLİK BİDON tabir ettiğimiz plastik şişeler ve huni aracılığıyla aldığınız benzini bu fiyata alıyorsunuz.

Hey! Seni de duyuyoruz; “Ama onların petrolü var” dediğini duymadık sanma.

Bizim de domatesimiz var. Buğdayımız var. Anavatanı olduğumuz birçok ürün var. Ama bırak savaşı en ufak bir ekonomik kıpırdanmada 8 liraya domates alıyoruz!

Kaldı ki adamların ülkesi komple yok diyoruz. Bu petrolü kim çıkarıyor? Kim işliyor? İmkansızlıklar içerisinde kıvranan bir ülkede bile bu artış olmazken sen şehrine kar düştüğünde neyi kaç paraya alıyorsun?

Bu işte bir terslik var!

Bu iş adil değil!

Bu iş çözüm gerektiren bir iş!

Vesselam…

Hatırlamayanlar için "Sayın Başbakanım al ben bi esnafım" geyiği nedir?

ECEVİT BÖYLE DEVRİLDİ:

Bir esnaf krizde battığını gösteren ve tarihe geçen eyleminde yazar kasasını Ecevit'e fırlatmıştı


0 Yorum
  1. Murat AÇIKGÖZ

    Hay ağzınıza sağlık. Benzin almış başını gidiyor. Ve kimse bundan rahatsız değil.Ve bunu haber yapacak (AK Parti'ye yakın) yalnızca birkaç haber sitesi var!

Yorum Yap