Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman açıklanacak?

Celp dönemleri açıklanma tarihleri değişti. Bedelli askerlik uygulamasında yapılan son değişiklikler ve gelen rekor başvurular sonrasında bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı da değişti. İşte celp dönemlerine ilişkin yeni bilgiler

2018 ve 2019 Bedelli askerlik celp dönemlerinde yeni bir yapılanmaya gidildi. Öngörülen 500 bin iken Bedelli askerlik uygulamasına uzatılan gün ile birlikte yaklaşık 800 bin asker adayı başvurdu. ASAL sistemine kaydedilen 800 bine yakın Bedelli askerlik başvurusu ile daha önce yapılan 12-40 bin arasındaki celp dönemi alımlarında sistem değişikliğine gidildi. Bu nedenle 3 Kasım 2018'de açıklanması beklenen celp dönemleri açıklanma zamanında da tarihler değişti. Peki 21 günlük Bedelli askerlik temel eğitiminin ne zaman nerede askere alınmak suretiyle yapılacağı nasıl belirlenecek?

Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman açıklanacak?

İşte cevabı; Bedelli askerler bundan sonra dönem dönem değil tüm başvuruların tek bir ASAL sistemi üzerinde toplanması nedeniyle tek seferde açıklanacak. Bunun için 2019 yılı içerisinde yaklaşık 12 celp döneminin açıklanacağı yeni bir tarih için çalışılıyor.

Bu kapsamda Bedelli askerlik celp dönemleri Kasım ayı içerisinde belli olacak. Yani 2018'in kalan celp dönemleri de dahil 2019 bedelli askerlik celp dönemleri bu ay açıklanacak ASAL bedelli askerlik sınıflandırma sistemi ile birlikte açıklanacak.

TÜM BEDELLİ ASKERLERİN SINIFLANDIRMA, TESLİM ZAMAN VE YER BİLGİLERİ BELLİ OLACAK

Bu kapsamda bedelli askerlik için başvuran tüm asker adaylarının sınıflandırma bilgileri tek seferde açıklanarak herkes ne zaman ve nerede askerlik yapacağını öğrenmiş olacak.

Sistemin bundan sonraki işleyişi de bu kapsamda bedelli askerlik sevk tarihi gelen asker adaylarının birliklerine ilgili tarihlerde teslim olması ile devam edecek.

ÖZET;

Kasım başında belli olacağı belirtilen ama açıklanmayan Bedelli askerlik celp dönemleri herkesin gideceği yerin ve teslim tarihinin belli olması için ertelenerek tek seferde açıklanmak üzere ASAL sistemine dahil edildi.


0 Yorum

Yorum Yap