Başakşehir Olimpa AVM oto yıkama, kuaför ve kaplama rezaleti!

Başakşehir Olimpa AVM'de bulunan oto yıkamacıya neden gitmemelisiniz? Ve Neden Kaput boya koruma filmi yaptırmamalısınız... Kaput şeffaf kaplama filmi, folyosu ıvır zıvırı adına her ne derseniz. Bu illeti yaptırırsanız ve Türkiye'deki esnaf profiliyle bu işlemin ileri sürecini birleştirirseniz başınıza neler gelebileceğini okuyun. Sonra kararınızı verin!

Biz yaptık…

Kaputunda boya koruma filmi bulunan bir ikinci el aracımız vardı. Severek ve sevinerek aldık. Gün geldi kaput boya koruma filmi bakıldığında rahatsız edecek kadar çizildi ve söktürüp yenisini yaptırmak istedik. Oto kuaförlerden fiyat aldık ve bir tanesine gittik.

Buradan sonrası için birinci tekil anlatıma geçiyorumİ

Başakşehir Olimpa AVM'nin alt katında bulunan oto yıkamacıya gittim. Kaputtaki boya koruma filmini söküp sökemeyeceğini sordum. 100 TL karşılığında sökebileceğini, asla iz kalmayacağını söyledi. Pahalı olduğunu söyledim. “Temiz iş yapıyoruz. İndirim yapamam ama bir de aracını yıkarım” dedi.

Kabul ettik teslim ettik aracı.

Isı tabancasını eline aldı ve bizim için karanlık süreç başladı. Bir süre ısıttıktan sonra işin devamını birlikte götüreceği patronu geldi.

Ağzında sigara, profesyonelliği bırakın soğukta aracının başında bekleyen bir müşteriye karşı esnaflıktan bile çok uzak tavırla ağzına kıstırdığı sigarasını bile zahmet edip atmadan başladılar folyoyu sökmeye. Biri ısıtıyor diğeri asılıyor falan…

Dakikalar geçti kaput filmi çıktı. Motor sıcağı ve yaz günlerindeki sıcakla iyice kaputla bütünleşmiş olan kaput koruma filmi bir de bunlarla karşı karşıya kalınca yarısını kaputun üzerinde bıraktı.

Altında kalan izleri de halledeceğini söyleyerek altı eline pasta makinesini. Çıkaramadıkça bastı pastayı, çıkaramadıkça bastı pastayı en sonunda fotoğraftaki hale geldi ve “zımpara yapıcaz abi buna” dedi. “10 dakikada hallederim ama zımparam yok sabah gel” dedi.

Koruması çizildiği için uyuyamam diye götürdüğüm arabamı daha kötü, hatta perişan bir halde ve “kaputu mu boyatacağım lan şimdi” gibi soru işaretleri ile geri getirdim.

Başka çarem olmadığı için de yaptığı pisliği en azından dediği gibi 10 dakikada zımparayla halleder mi diye çıktım yola. Tam Olimpa AVM'nin kapısındayken daha önce yeni kaput koruma filmi için taklif istediğim ZIEBART firması dönüş yaptı. Durumu anlatınca sakın içeri girmememi o işin kaputu boyatmaya kadar gidebileceğini hemen bir kaportacıya gidip fırında garantili boyasız kurtarma işlemi yaptırmam gerektiğini söyledi.

Önce bu arkadaşların yanlarına gittim. Diğer zontanın kolonya sürmeye kadar götürdüğü ve zor kurtardığım arabama burada oyun hamurlarına sürdükleri kimyasallarla bir test yaptılar.

Pasta da vurulduğu için yapışkanların çıkmayacağını ve iyi işinin ehli bir kaportacının bunu zımparasız, boyasız, hasarsız kurtarabileceğini söylediler.

Gittik ve bulduk.

Yenibosna'da bulunan Seçkin Oto'dan Yücel bey endişe etmemem gerektiğini bu işin boyaya zarar vermeden ve ilk günkü haline getirerek hallolacağını anlattı. Fırında işlemi gerçekleştirip milim milim kaputu temizleyeceklerini sonra ad pasta cila ile ilk günkü haline getireceklerinin teminatını verdi.

İşlem bittiğinde neticeye göre makalenin devamını ekleyeceğim.
(Evet aracımızı bir kaportacıda 300 TL kaput temizliği + 200 TL komple pasta cila olmak üzere 500 TL'ye boyasız hale getirdik)

Yani kaput boya koruma filmi işine girmeyin. Yaptırmayın. Yapılmış araç alırsanız da sökmekle, söktürmekle uğraşmayın. Kimseye güvenmeyin.

Hele bu Olimpa AVM'deki oto yıkamacıya asla!

Hala beni boyasız kazasız arabamın kaputunu zımparalamak için bekliyor.


0 Yorum

Yorum Yap