Bağdadi ellinci kez öldürüldü ama muhtemelen hala sağ

En baştan söyleyelim ne IŞİD'den yanayız ne de Irak'ın Sünni bölgelerini işgal etmek için IŞİD'i bahane eden Irak'taki İran hükümetinden...

EYLEM | HABER MERKEZİ

Evet. Yanlış bir şey yazmadık. Irak'taki İran hükümeti.

Çünkü Irak'ta 2004 yılından beri adı sürekli değişen "İran Partisi" iktidar. Irak'taki İran hükümetinin, adına "Irak Ordusu" dediği Şii milisler 1.5 yıldır Irak'ın Sünni bölgelerine saldırıyor. Son 4 aydır saldırılar Musul'da yoğunlaştı. Ancak bizim gördüğümüz kadarıyla bir halt edebildikleri yok.

İşbu yukarıda bahsettiğimiz Irak Ordusu, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi ve örgüt yöneticilerinin toplantı yaptığı bir evi vurduğunu iddia etti. Bu açıklamayla göre Bağdadi en az ellinci kez hedef alındı ve bu da kırk beşinci kez öldürülüşü.

Irak Şii Ordusu'ndan yapılan açıklamada özetle "ABD bize IŞİD lideri Bağdadi'nin konvoyunun Rakka ile el Kaim arasında hareketli olduğunu bildirdi. Biz de konvoyun gittiği evi vurduk" denildi. Yani tam öyle denilmedi de biz size aslında denilmek isteneni yazalım, sizi uğraştırmayalım dedik.

Iraklı Şii hükümetin iddiasına göre toplantıda, Bağdadi Musul'dan çekilmeyi konuşmak için 13 komutanı ile görüşme yapıyordu. Ama aynı ordu eşeğini sağlam kazığa bağlamak istediği için olsa gerek vurduğunu iddia ettiği komutanların isim listesinde Bağdadi'nin ismine yer vermedi.

Konvoyu takip edip girdiği evi vurduysanız niye adamın ismini listeye yazmıyorsunuz arkadaş? Adam uçakların yerle bir ettiği köy evinden sağ çıkacak özel güçlere mi sahip? Hayır yani bu neyin kafası diyeceğiz de her türlü uçuk hikayeye din diye inanan adamlara diyebilecek lafımız yok. Fakat her türlü kimyasalı günde üç öğün atan Adanalı rapçi gençlikte bile bu kafa yok, orası kesin.

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı çok değil 6 hafta önce "Bağdadi sağ ve örgütünü yönetiyor" deme ihtiyacı hissetmiş. Onu da hatırlatalım.


0 Yorum

Yorum Yap