Askere kendi botumu götürebilir miyim?

Askerlik görevini yapacak olan vatandaşlar için ayağa vuran botlar, mantar bulaşma riski vs. derken ayakkabı konusu tam bir muamma ve kumar olarak en büyük endişe kaynaklarından olmaya devam ediyor. Peki adaylar askere kendi botunu götürebilir mi? Buyrun cevabımıza…

Öncelikle askerlikte bot konusuyla ilgili doğru bilinenler dışında abartılan konular da var. Bunları masaya yatıracak olursak kısaca;

Askerde botlar ayağa vuruyor mu?
EVET

Askerde botu 1 numara büyük mü almak gerekiyor?
EVET. (mümkünse 2 numara büyük alın)

Askerde botlar çalınıyor mu?
HAYIR

Askerde başkalarının giydiği botları mı giyiyoruz?
Genellikle EVET

Gelelim asıl konumuza. Yukarıdaki meselelerden endişe ettiniz ve özellikle sağlık konusunda tedbirli olmak adına kendi botunuzu askeriyeye götürmek istiyorsunuz.

Askere kendi botumu götürebilir miyim?

Askere kendi botunuzu götüremezsiniz. Askerlik görevi sırasında kendi botunuzu giyemezsiniz. Askerlik bir disiplinler mekanizması olduğu için bu tür konulara özellikle de acemi birliğinde çokça dikkat edilmektedir. Onun için askere kendi botunu götürenler tespit edildiği anda botuna el koyulur ve kendisine dağıtılan botlardan giymesi talimatı verilir. 

BU NOKTAYA DİKKAT: CEZA YEMEYİN!

Eğer dağıtılan botlarınızı kendi götürdüğünüz botu giyme planıyla atmış olursanız bunun cezasını çekersiniz. Bu konuda dikkatli olun. Size dağıtılan botları kesinlikle atmayın ve kaybetmeyin.

Askere kendi botumu götürüp giymenin bir yolu yok mu?

Kurallara aykırı olsa da bu konuda ısrarcı olan fakat ceza da yemeyeyim diyenler var ise teknik olarak bu kumarı risksiz biçimde oynamanın elbette bir yolu var. Asker botuna çok yakın olan kendi botunuzu askeriyeye girerken yanınızda değil de ayağınızda giyilmiş olarak ve tek ayakkabınız olarak götürürseniz dağıtılan botlarınızı dolabınıza kaldırarak kendi botlarınızla kışlada dolaşarak dikkat çekip çekmediğine bakabilirsiniz. Eğer şansınız yaver giderse bir daha diğer botları giymek zorunda kalmazsınız. Gitmezse de kaybedecek bir şeyiniz yok. Uyarıldığınız anda yanlışlıkla giydiğinizi söyleyip diğer botları bir koşu giyeceğinizi söyleyin.

Hayırlı tezkereler.


0 Yorum

Yorum Yap