Abdullah Gül: Başkenti Kudüs olan Filistin yoksa barış da yok

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iftarın hemen öncesinde Twitter hesabından sıkı mesajlar verdi. 'Bölgede bir sürü kriz var ama hepsinin temelinde İsrail'in Filistin'i işgali var. Unutulmasın' diyen Gül, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmadan sorunların aşılamayacağını şaşırtan bir açıklıkla söyledi.

Ekseriyetle mutedil söz ve ifadelerle meseleleri değerlendiren Abdullah Gül, İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'yi işgal ettiği Altı Gün Savaşları'nın ellinci yıldönümünde bu kez oldukça açık ifadelerle İsrail karşıtı mesajlar verdi. Tamı tamına "İçinde bulunduğumuz Haziran ayı, İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin 50. yıldönümüdür.Bölgede hâlihazırda çok sayıda sıcak mesele ve kriz olsa da, İsrail'in Filistin topraklarını işgali unutulmamalıdır. Ortadoğu'da yaşanan birçok sorunun ardında yatan bu mesele çözülmeden bölgede kalıcı barış ve istikrarın hâkim olması mümkün değildir. Barış için tek seçenek 1967 öncesi sınırların esas alındığı, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kabul edildiği iki devletli çözümdür." ifadelerini kullanan Gül, iyimserliğinden olsa gerek barış ihtimalinden bahsetmeyi sürdürüyor. Oysa Trump'ın zihinsel evreninde bir Filistin olduğundan bile emin değiliz biz.

Elbette biz bu açıklamadan bir kademe yukarısında bir çözüme inanıyoruz. Bizce Fillistin toprakları sahiplerine iade edilmeli ve Filistin'e davetsiz misafirler hatta işgalciler olarak gelen Yahudilerle birlikte yaşamak isteyip istemediklerine Filistin'in gerçek sahipleri karar vermeli. Filistin'de bir referandum yapılsın ve nüfusu en az Yahudiler kadar olan Araplara bu husus bir sorulsun ve ona göre karar verilsin diyoruz.


0 Yorum

Yorum Yap