3. Nesil Mazda 3 akü biterse takviye yapılır mı? (2014-2018 skyactiv-G)

Bir Japon harikası olarak adlandırabileceğimiz ve Soul, Reflex, Motion, Power ve Power Sense olarak piyasaya sunulan yeni 3. nesil Mazda 3 skyactiv-G sahibisiniz. Bir sabah kapınızı açamadınız. Ya da kapınız açıldı ancak aracınızı çalıştıramıyorsunuz. Elektronik hiçbir bölümde hareket yok. Son olarak fark ettiniz ki aracın iç ışıklarını, yahut bir başka elektronik kısmı açık bırakmışsınız ve akünüz bitmiş…

3. NESİL MAZDA 3'ÜN AKÜSÜ BİTERSE

Öncelikle sakin olun. Bu ilk defa sizin başınıza gelmiyor. Ve dünyada bunu son yaşayan da siz olmayacaksınız. Yani günü zehredilmek üzere özel olarak seçilmiş kişi falan değilsiniz. Şimdi ne yapabileceğinize bakalım;

MAZDA YOL YARDIMI MUTLAKA DENEYİN

3. nesil Mazda 3'ünüzün aküsü bitmişse garanti kapsamına alınmamasına rağmen ilk olarak Mazda Yol yardımı arayın. Numaraları 44 44 693. Ücretsiz ya da cüzi bir ücretle gelecek gibi olurlarsa ki bu sınır bizde 200 tl'dir. Aracınızı yetkili ellere tercih edebilirsiniz. Ancak bizim yaşadığımız gibi size akü+servis işçiliği 800 TL fiyat verecek bir Mazda temsilcisi ile karşı karşıyaysanız “sular kesik çekmiyor” falan diyerek telefonu usulca yüzüne kapatın.

OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLARA TAKVİYE YAPILIR MI?

Biz söz konusu fiyatı duyduktan sonra Mazda 3'ümüzü bir taksici ağabeyimizin Albea'sından takviye yaparak çalıştırdık. Başka markalar için takviye büyük sorunlar çıkarabiliyor olsa da. Mazda 3 bu konuda kuralları sıralı ve doğru biçimde uygularsanız size boyun eğiyor. Kurallar ikinci araç çalışır vaziyetteyken eksiyi eksiye, artıyı artıya bağla, marşa bas. Sonra sırasıyla yeniden kabloları çıkar, aracı kendini toparlayacak kadar uzun süre çalışır durumda tut.

ARABA ÇALIŞTI ANCAK AKÜ TOPARLAYAMADI İSE…

Ki bizde öyle oldu. Üzerine uzun süre yol yapmamıza rağmen farlar ve iç mekana yeterli düzeye gelmedi. Farları açınca iç ışıklar sönüyor. Kapatınca canlanıyordu. Durum böyle ise bu voltaj dengesizliğini aracınıza yaşatmamanızı tavsiye ederiz. Derhal uygun bir akü bulup aracınızı daha büyük felaketlerden koruyun. Bu sorunu yaşadığımız günlerde edindiğimiz 3. Nesil Mazda 3 akü fiyatlarını aşağıdaki makaleden öğrenebilirsiniz.

3. nesil mazda 3 akü fiyatları


0 Yorum

Yorum Yap