2009-2013 model 2. nesil Mazda 3 ön konsolda göğüs açılma problemi

En az arıza çıkaran otomobiller listesinin zirvelerinde olan Mazda’nın 2009-2013 yılları arasında üretilen 2. Nesil C segment aracı Mazda 3’lerin nadir de olsa kronik olarak bir problemi ortaya çıktı. Ön konsolda açılma. Diğer bir deyişle göğüs açılması…

Japon otomobil devi Mazda'nın C segmentteki temsilcisi Mazda 3'ler piyasadaki sürücülerinin uzun süre kullandığı araçlardan olmaya devam ediyor. Mazda'nın iki amiral serisinden biri olan Mazda 3'ler her ne kadar az arıza çıkarsa da kullanıcılarının bir bölümünün aracın üretim yılından itibaren yaklaşık 7-9 yaşlarına geldiğinde karşılaştığı bu problem Mazda 3 ön konsolda açılma problemi… Diğer bir deyişle göğüs açılması problemi

Mazda 3 ön konsolda göğüs açılma problemi nasıl düzelir?

Bu sorunu yaşayanlar ya da henüz fark edenler için peşinen söylemeliyiz ki endişeye gerek yok. Çünkü göğüs açılması probleminin ilk yaşanmaya başladığı 2015 ve sonrasındaki süreçte Mazda durumu fark etti ve dahası sorunu kabullenerek aracının arkasında durma kararı aldı.

Sosyal medyada mazda gruplarında birbiri ile iletişim halinde olan Mazda 3 tutkunları bu sorunu kısa süre içerisinde can sıkıncı olmaktan çıkarıp adeta yepyeni bir araca binmeye başladı. Bunun nasıl gerçekleştiğine gelirsek, Mazda servislerine aracını götüren 2. Nesil Mazda 3 kullanıcılarının Mazda genel merkez ile yapılan görüşmeler neticesinde mağdur edilmeme kararı ile ön konsolun ücretsiz komple değişimi ile yüzleri güldü.

Nadir de olsa bazı illerde bulunan Mazda servisleri konuyu takip etmekte tembel davransa da bu durum da kullanıcıların Mazda Türkiye ile görüşerek destek istemesi ile aşıldı.

Siz de Mazda 3'ünüzde yol bilgisayarının olduğu bölümün üzerinde göğüs açılma problemi yaşarsanız yapmanız gerekenler aşağıdaki sıralamaya uygun olursa kısa sürede netice alırsınız.

1- Mazda 3'ünüzü size en yakın yetkili Mazda servisine götürün. Sorunu anlatın ve incelemelerini sağlayın. Eğer servis samimi şekilde konuyla ilgilenir ve yazışmalarını yapmak üzere göğüsteki açılmayı fotoğraflar ise ikinci bir adıma gerek yok.

2- Eğer Mazda servisi sizi tatmin edecek bir ilgi göstermedi ya da ilgileneceklerini söyleyip bir süre sonra olumsuz karşılık geldiğini belirtirse bu kez ön konsoldaki açılmayı siz fotoğraflayarak önce Mazda Türkiye'yi arayın.

Sizden mail isteyeceklerdir. Çektiğiniz fotoğrafları Mazda müşteri temsilcisinin verdiği mail adresine gönderin.

3- Aracınızın servise çağrılacağı günü bekleyin.

İyi seyirler


0 Yorum
  1. aykut

    Yalan haber, 2 yıldır uğraşıyoruz, Mazda arkamızda durmadı, göğüs böyle açık herkes kendi yapıştırmaya çalışıyor, yüzde 40 ını mazda karşılamayı kabul ediyor. 2.300 TL yi biz vermek zorundaymışız.

Yorum Yap